Rakitić: Bio je to veliki dan za nas, ali i naše navijače

Ivan Rakitić oduševio je u prvoj utakmici na Camp Nou. Bio je u početnom sastavu Barcelone u prijateljskom susretu protiv meksičkog Leona u kojem su domaćini slavili 6:0.

Već je u petoj minuti opasno zaprijetio meksičkim vratima. Istaknuo se s još nekoliko odličnih poteza, a sudjelovao je u akciji za četvrti pogodak. Iz igre je izašao u 65. minuti.

Uživao sam u debiju na Camp Nou. Osjećam da imam još prostora za napredak. Bit ću sve bolji kako bude sezona odmicala, rekao je Rakitić koji je uoči susreta s Leonom predstavljen s ostalim ovosezonskim pojačanjima.

Očekivano, najveće ovacije dobio je urugvajski napadač Luis Suarez, koji zbog suspenzije do sredine listopada nema pravo nastupa u službenim utakmicama. Suarez je dvoboj počeo na klupi, no dobio je priliku u posljednjih 15 minuta.

Htjeli bi da može igrati u ključnim utakmicama koje su pred nama, no na to moramo zaboraviti. Ipak, već je dio momčadi. Smije trenirati pa ćemo se na taj način upoznati i uigrati. Jedva čekamo da bude s nama i na terenu, rekao je Rakitić o Suarezu.

Barcelona u nedjelju dočekuje Elche u prvom kolu španjolskog prvenstva. Bio je danas veliki dan za nas, ali i naše navijače. S osmjehom napuštamo stadion. Sljedećih dana radit ćemo na uigravanju i detaljima kako bi bili u formi kada počne prvenstvo, dodao je hrvatski reprezentativac.