Vratile se Perković i Šimić!

Večeras su u Zagreb sletjele dvije velike hrvatske atletske zvijezde i osvajačice medalja na Europskom prvenstvu, Sandra Perković, koja je treći put osvojila zlatnu medalju u bacanju diska, te Ana Šimić, koja se okitila brončanom medaljom u skoku u vis.

Bilo mi je samo važno da prođem kvalifikacije u kojima sam dosad zapinjala, a onda sam znala da u finalu mogu biti jako dobra, rekla je Ana Šimić u izjavi za HRT nakon osvajanja brončane medalje.

Najbolji svjetski rezultat i nacionalni rekord su bili idealan scenarij u Zürichu. Vidjet ćemo jesam li se ispucala ili je ostalo još nešto u meni. Mislim da mogu baciti i dalje. Imam još dva mitinga Dijamantne lige, u Stockholmu i još jednom ovdje u Zürichu. Volim bacati na Letzigrundu i nadam se da ću tada srušiti rekord Weltklasse mitinga koji iznosi 70,30 m, zaželjela je trostruka europska prvakinja Sandra Perković.

Obje će 2. rujna nastupiti pred zagrebačkom publikom na popularnom Hanžeku, a pred njima su još posljednje obaveze u Dijamantnoj ligi.