Kad bismo još imali gdje trenirati u Zagrebu...

Sandra Perković i Ana Šimić, osvajačice zlatne i brončane medalje na Europskom prvenstvu u Zürichu, u Zagreb se vraćaju u ponedjeljak navečer.

Posljednjeg dana EP-a Šimić je izvrsno odradila finale skoka u vis i došla do prve medalje na velikim natjecanjima, a Perković je nakon što je primila zlatno odličje ostala navijati za kolegicu iz reprezentacije.

Ana i ja smo dobitna kombinacija. Uvijek smo bile cimerice na velikim natjecanjima i gurale jedna drugu. Navijala sam iz petnih žila
, rekla je Perković koja je u subotu osvojila treće zlato zaredom na europskim prvenstvima. Ostvarila je to na impresivan način bacivši disk do novog hrvatskog rekorda 71,08 metara.

Sandra Perković nema granica. Živim iz dana u dan, sebi sam najveći motiv, najveći idol i najveći rival. Na svakom natjecanju pokušavam prebaciti samu sebe, što hvala Bogu i uspijevam, izjavila je Perković i dodala: Prije četiri tjedna mučila me ozljeda leđa, a još sam na treningu prije pet dana ozlijedila prst bacačke ruke, što je vrlo osjetljivo kod nas diskaša. Znala sam da mogu, da će disk letjeti daleko, ali toliko, samu sam sebe iznenadila.

Razloga za slavlje ima i Anin trener Edvard Josipović. Iako je ne može pratiti na svim natjecanjima, bio je uz nju u Zürichu.

Bilo je naporno, ovo je fantastičan rezultat koji smo ostvarili nakon velike borbe. Kvalifikacije su nam bile naporne, ali osvojili smo veliku medalju. Nadamo se da ćemo dalje napredovati, još je puno toga pred nama, rekao je Josipović, ali i iskoristio priliku: Kad bismo još imali gdje trenirati u Zagrebu, bilo bi prekrasno.