Lovit ću europski rekord u Amsterdamu 2016.

Sandra Perković u Zürichu je, bacivši disk do novog hrvatskog rekorda 71,08 m, postala prva atletičarka koja je u ovoj disciplini osvojila tri uzastopna naslova europske prvakinje. Ispisala je povijest, no žali što joj je pobjegao rekord europskih prvenstava. U Stuttgartu 1986. istočnonjemačka atletičarka Diana Gansky slavila je sa 71,36.

Prva Sandrina izjava: Mislim da mogu baciti i dalje

Šesta hrvatska medalja na europskim prvenstvima

Sve medalje Sandre Perković

Kao što sam i najavila, napadala sam rekord europskih prvenstava. Nažalost, bila sam kratka 28 centimetara. Cijelu noć sam molila Boga da danas bude lijepo vrijeme. Malo smo imali problema jer smo čekali 45 minuta da kladivaši završe s natjecanjem. Oni su mi uzeli tih 28 centimetara, ali mislim da je sve bilo odlično. Lovit ću rekord u Amsterdamu 2016., rekla je u izjavi za HRT.

Ističe da je u Zürich došla spremna te da su uvjeti tijekom nastupa bili idealni.

Došla sam spremna. Zadnja četiri tjedna sam muku mučila sama sa sobom, bila sam fizički spremna, ali sam se bojala da samoj sebi ne budem najveća protivnica. Srećom, ništa me nije boljelo i sve je išlo svojim tijekom. Publika je bila fenomenalna, a zbog kašnjenja natjecanja na kraju smo ostale same na stadionu i dobile svu pažnju kakvu i zaslužujemo, rekla je Perković.

Pred Sandrom su posljednja dva mitinga Dijamante lige. Čim dođem u Zagreb isti dan putujem u Stockholm. Slijedi povratak u Zürich gdje ću biti sedam dana. Mislim da osvajanje Dijamante lige nije upitno. Onda zagrebački miting na kojem se nadam da ću ispraviti onaj poraz od prošle godine. I još Kup kontinenata. Sezona mi traje do 20. rujna, iznijela je svoj raspored do kraja sezone, ali i najavila da u sljedećim nastupima napada svjetski rekord.

Cilj mi je što dulje trajati i ići iz godine u godinu. Spremna sam i fokusirana, motiva mi nikada ne nedostaje. Takva sam u duši, nikako ne mogu biti sita. Želim baciti rekord na svim mitinzima Dijamantne lige, zaključila je trostruka europska prvakinja.

Poslušajte izjave Sandre Perković i njezina trenera Edisa Elkasevića.