Cedevita predstavila pojačanja

U Domu košarke Cedevita predstavljeni su novi igrači Cedevite Roko Ukić, Marko Arapović i Karlo Žganec.

Riječ je redom o hrvatskim reprezentativcima. Ukić je kapetan seniorske reprezentacije, s kojom je trenutačno na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, Arapović je na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina ovog ljeta predvodio Hrvatsku do bronce kao prvi strijelac i drugi skakač momčadi, a Žganec je na Europskom prvenstvu do 20 godina ovog ljeta bio prvi strijelac i drugi skakač reprezentacije koja je završila na četvrtom mjestu.

Znamo da svi imaju talenta i da su spremni za izazov. Bitno je da se ovdje osjećaju dobro, da napravimo dobre pripreme i da imamo dobru sezonu. Imamo viziju što ćemo danas, što ćemo za godinu, što za dvije, a što za tri i to je ono što je najvažnije jer bez dobrog planiranja jako je teško opstati u Europi s budžetima kakvi jesu na Balkanu, rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Roko Ukić posljednjih je deset godina igrao u inozemstvu u euroligaškim i NBA klubovima. Posljednji je put igrao za hrvatski klub u sezoni 2004./2005. kada je bio član Splita.

Da budem iskren, sad sam konkretno u filmu reprezentacije, tako da se sad teško prešaltati i reći nešto pametno. U svakom slučaju ekipa je specifično složena. Imamo puno igrača koji su u godinama kada mogu napraviti iskorak. Tako da mislim da možemo svi biti optimistični za ono što nas čeka u sezoni
, rekao je Ukić.

Mladi dvojac pod košem, Žganec i Arapović, s Cedevitom su potpisali višegodišnje ugovore. Iako su još veoma mladi, Repeša je istaknuo da u ovom trenutku nije planirano dovođenje još jednog visokog igrača.