Nemec: Dala sam sve od sebe

Htjela sam uzeti medalju, za svoj tim i za Hrvatsku, dala sam sve od sebe, nisam mogla više, izjavila je za HRT najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec nakon osvajanja četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu u Zürichu.

Lisa Christina Nemec četvrta na EP-u

Počela sam jako dobro, dva kruga sam pokušavala napraviti prednost na uzbrdici, ali, nažalost, moja mana je nizbrdica. Nadala sam se da će biti malo kiše i hladnije, no vrijeme je bilo idealno za maraton. Malo mi je žao, htjela sam uzeti medalju, za svoj tim koji je uvijek iza mene i za Hrvatsku. Dala sam sve od sebe, nisam mogla više. Kad sam napustila grupu mislila sam da ću ih stići. One su malo ubrzale, a ja sam išla u svom ritmu, ali nisam ih uspjela stići
, rekla je Nemec.

Žao nam je jer smo ostali korak do medalje. Lisa nije mogla bolje, prve tri su realno bolje. Nije nikad bila spremnija, ali i ostale su bile dobre. Staza je bila jako teška, a prve tri su išle rekord europskih prvenstava. Maraton nikad nije bio jači, ali bit će još prvenstava, izjavio je trener naše najbolje maratonke Slavko Petrović.

Poslušajte razgovor Tee Rožman Svedrović s Lisom Christinom Nemec i Slavkom Petrovićem!