EP: Perković i Šimić u finalu

U finale Europskog atletskog prvenstva u Zürichu plasirale su se diskašica Sandra Perković i visašica Ana Šimić, dok je hrvatska rekorderka u bacanju kugle Valentina Mužarić zapela u kvalifikacijama.

Razgovor Marka Šapita sa Sandrom Perković i Anom Šimić nakon kvalifikacija

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković plasirala se u finale prebacivši kvalifikacijsku normu od 57,50 metara već u prvom pokušaju. U prijepodnevnim kvalifikacijama bacila je disk najdalje od svih konkurentica, na 63,93 metra i u subotnjem finalu (16.45, HTV2, HR2) ići će po svoje treće europsko zlato.

U finale skoka u vis plasirala se 24-godišnja Ana Šimić preskočivši 1,89 m. Letvicu na visini 1,80 m svladala je u prvom pokušaju, 1,85 u drugom, a finale je izborila preskočivši 1,89 m u trećem pokušaju. Kvalifikacijska norma je bila 1,94 m, ali do te visine se nije ni došlo. U kvalifikacijma je deset atletičarki preskočilo 1,89 cm, a još pet ih je ušlo u finale s preskočenih 1,85 m. Finale ženskog skoka u vis je u nedjelju u 15.16, također na HTV-u 2 i HR-u 2.

U Züerichu nema naše najbolje visašice Blanke Vlašić, koja je zbog bolova u lijevom koljenu otkazala nastup na Europskom prvenstvu.


Hrvatska rekorderka u bacanju kugle 22-godišnja Valentina Mužarić hicem od 16,27 metara zauzela je 13. mjesto u kvalifikacijama, te se nije uspjela plasirati u nedjeljni finale.

Poslijepodne će u kvalifikacijama skoka u dalj nastupiti Dino Pervan.

Snimku današnjih kvalifikacija pogledajte od 17.55 na Drugom programu HTV-a, a prijenos poslijepodnevnog dijela natjecanja s Letzigrund stadiona u Zürichu pratite u 18.45, također na HTV-u 2.

Najvažnije događaje s EP-a donosi i Drugi program Hrvatskog radija i to na specijalizirani način. Osim prijenosa, javljanja, izvještaja i reportaža, na radio.hrt.hr/drugi-program možete pratiti cjelodnevni livestream s EP-a u kombinaciji s radijskim javljanjima.