CAS potvrdio Suarezovu kaznu

Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je u žalbenom postupku četveromjesečnu suspenziju urugvajskom nogometašu Luisu Suarezu, ali mu je dopustio treniranje s momčadi Barcelone i nazočnost na njihovim utakmicama.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) 1. srpnja je kaznila Urugvajca četveromjesečnom zabranom sudjelovanja u bilo kakvim nogometnim aktivnostima, a povrh toga mu i zabranila nastup na sljedećih devet utakmica urugvajske reprezentacije.

Kazna je uslijedila nakon što je Suarez 24. lipnja na utakmici između Urugvaja i Italije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu za rame ugrizao suparničkog igrača Giorgija Chiellinija.

Tijekom srpnja Suarez je iz Liverpoola prešao u FC Barcelonu, ali zbog izrečene kazne nije mogao službeno biti predstavljen javnosti.

Osim Suareza, na FIFA-inu drastičnu kaznu pri Sudu za sportsku arbitražu žalili su se i FC Barcelona i Urugvajski nogometni savez, ali njihov je žalbeni zahtjev samo djelomično prihvaćen, dok je ona glavna odluka o suspenziji ostala na snazi.

Pogledajte zašto je Suarez kažnjen!