Atletico doveo konkurenta Mandžukiću

Meksički nogometni reprezentativac 23-godišnji napadač Raul Jimenez tijekom dana bi trebao postati novi član madridskog Atletica. Meksikanac je u srijedu krenuo put Madrida, a očekuje se da će, nakon što prođe liječničke preglede, potpisati višegodišnji ugovor.

Meksički mediji javljaju da će Atletico za Jimenezov prijelaz Americi platiti odštetu veću od 10 milijuna eura, što je najveći iznos u povijesti meksičkog nogometa.

Jimenez će zaoštriti konkurenciju u napadu španjolskog prvaka, gdje se već kao prvi izbor treneru Diegu Simeoneu nametnuo hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Jimenez je igrač iznimne budućnosti s kojim smo kompletirali našu napadačku liniju. On predstavlja pojačanje s kojimo će lakše ostvariti zacrtane ciljeve u ovoj sezoni, izjavio je sportski direktor madridskog Atletica Jose Luis Perez za službenu klupsku stranicu.

Raul Jimenez bio je član meksičke reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali je dobio priliku zaigrati samo u završnici utakmice s Brazilom u kojoj je ušao u 84. minuti kao zamjena za Giovanija dos Santosa.
Jimenez je bio član meksičke olimpijske reprezentacije koja je 2012. na Igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju, a po povratku iz Brazila sjajno je počeo novu sezonu postigavši u dresu aktualnog meksičkog prvaka četiri pogotka u četiri utakmice.

Jimenez je treći Meksikanac koji će zaigrati u crveno-bijelom dresu. Prethodno su za Atletico igrali Hugo Sanchez (od 1981. do 1985.) i Luis Garcia (od 1992. do 1994.).