Sestre Zaninović predvode svjetske taekwondo ljestvice

Na novim svjetskim taekwondo ljestvicama Hrvatska prvi put ima dvije vodeće sportašice svijeta. Lucija Zaninović je prva u kategoriji do 49 kilograma, a Ana Zaninović u kategoriji do 53 kilograma.

Nešto mlađa i lakša blizanka ima 164,18 bodova. Iza Lucije je sa 163,90 bodova Tajlanđanka Chanatip Sonkham, koja je s njom u Londonu pobijedila olimpijsku broncu. Egipćanka Ahmed Houssine Nour na trećem mjestu zaostaje 13 bodova.

Ana Zaninović ima nešto veću prednost. Sa 162 boda drugoplasiranoj Kim Yujin iz Koreje bježi 15 bodova, a trećeplasiranoj Egipćanki Abdelkader velikih 50 bodova.

U kategoriji do 62 kilograma Marina Sumić je na visokom četvrtom mjestu s 93 boda. Vodeća Švicarka Nina Klaey ima 133 boda. Dodajmo da Sumić protiv Klaey ima pozitivan međusobni omjer 7:1.

Na osmom mjestu u kategoriji do 73 kilograma je mlada Iva Radoš koja se probila zlatom na Europskom prvenstvu i medaljom na jedinom europskom G2 turniru Dutch Openu. Na oba je natjecanja pobijedila olimpijsku pobjednicu Milicu Mandić.

Među prvih 11 su još Martina Zubčić u kategoriji do 57 kilograma i Petra Matijašević do 67 kilograma.

U muškom dijelu ždrijeba od reprezentativaca koji imaju pravo nastupa na Grand Prix turnirima u Kazahstanu i Manchesteru vrijedi istaknuti Filipa Grgića koji je na osmom mjestu kategorije do 68 kilograma, Vedrana Goleca desetoplasiranog u +87 kg i Stipu Jarlonija koji je na 21 mjestu do 58 kilograma.

Upravo ovih devet sportaša odlazi na mini pripreme u Delnice odakle će krajem mjeseca krenuti za Kazahstan na drugi Grand Prix sezone koji pobjednicima nosi 40 bodova i 5000 dolara i na kojemu pravo nastupa ima samo najboljih 30 u olimpijskim kategorijama.