Ulaznice za EP preskupe čak i Nijemcima

Ljubitelji kraljice sportova negoduju zbog visokih cijena ulaznica za Europsko prvenstvo u atletici u Zürichu. Pretpostavlja se da su znatno više cijene nego na prethodnom EP-u u Helsinkiju glavni razlog što je na stadionu Letzigrund prvog dana bilo dosta praznih sjedalica.

Posljednji val kritika došao je iz Njemačke jer i tamošnji ljubitelji atletike teško mogu izdvojiti oko 200 eura za skuplju, odnosno oko 95 eura za jeftiniju dnevnu ulaznicu, u koju je uključen obiteljski popust. U tom obiteljskom paketu ulaznica za dijete do 16 godina stoji oko 40 eura, što znači da bi četveročlana obitelj (roditelji uz dvoje djece do 16 godina) za jednodnevno uživanje u atletici morala izdvojiti oko 270 eura.

Čelnici Europske atletske federacije pak smatraju da Letzigrund prvog dana nije bio rasprodan jer su na programu bile tek dvije finalne discipline, bacanje kugle za atletičare i utrka na 10.000 metara za atletičarke.

Manji odziv gledatelja, posebno onih domicilnih, vjerojatno valja pripisati i činjenici da se Europsko prvenstvo održava samo dva tjedna uoči tradicionalnog mitinga Dijamantne lige Weltklasse, koji je na programu 28. kolovoza kada će se na Letzigrundu natjecati ne samo europske, već i svjetske atletske zvijezde.