U Splitu pokopan Vladimir Beara

Proslavljeni golman Hajduka Vladimir Beara, koji je prije dva dana umro u 86. godini života u poslijepodnevnim satima pokopan je na splitskom gradskom groblju Lovrinac u nazočnosti mnogih uglednika, sportaša i sportskih djelatnika.

Odlazak Hajdukove legende


Posljednjem ispraćaju na Lovrincu nazočio je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker, a uime HNS-a nazočnima se obratio Zorislav Srebrić rekavši da nas napušta čovjek koji je za života postao legenda.

Uspomenu na legendarnog Bearu čuvat ćemo za sve buduće naraštaje
, istaknuo je Srebrić. Prema Srebrićevim riječima, nije samo hrvatski nogomet izgubio istinskog velikana jer Beara je "bio pojam i u svjetskim razmjerima".

Beara je bio izvanserijski vratar, ali i osoba koja je promijenila pogled na golmansku poziciju, rekao je Srebrić naglašavajući da je Beara bio jednako tako i dobar čovjek.

Uime navijačke skupine Torcida na posljednjem ispraćaju od Beare se kratkim govorom oprostila Branka Mlinar, a u ime Hajduka Nikola Koceić.

Lijes je bio zamotan u Hajdukovu zastavu, a na pogrebu njemu u čast otpjevana je i pjesma "Hajduk živi vječno" te zapaljena baklja.

Na posljednjem ispraćaju su bili, između ostalih, sadašnji i bivši nogometaši Hajduka te predsjednik Uprave kluba Marin Brbić, predsjednik Skupštine kluba Vinko Radovani i sportski direktor Hajduka Goran Vučević.

Prije pokopa na Poljudu je održana komemoracija u čast Vladimira Beare. Radovani je tom prigodom istaknuo da se Beara pridružuje svojoj "zlatnoj generaciji" na nebu te ako postoji nebeska liga prvaka onda je Hajduk favorit.

Nakon posljednjeg ispraćaja na Lovrincu, u crkvi na Spinutu održana je i sveta misa zadušnica.