Unatoč posjekotini, gurao sam dalje

Hrvatski atletičar Stipe Žunić osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle na Europskom prvenstvu u Zürichu s novim osobnim rekordom od 20.68 metara.

Zlato je osvojio svjetski prvak, Nijemac David Storl s 21.41 metar, Španjolac Borja Vivas drugi je s 20.86, a brončanom se medaljom okitio olimpijski pobjednik, Poljak Tomasz Majewski s 20.83.

Osjećaji mi se sada miješaju. Nakon osam mjeseci ozbiljnog treniranja kugle ušao sam u europski vrh, u finale. Iznenadio sam sam sebe ovakvim natjecanjem. Osobni rekord 20.68, najdalje ikad u finalu, sav ovaj adrenalin i jako sam sretan. Pored velikih sam imena, Storla i Majewskog, rekao je Žunić.

Naš je atletičar već u prvoj seriji finala bacio 20.02 metra, a novi osobni rekord ostvario je u drugoj. U ostala četiri hica nije uspio popraviti ovaj rezultat i stići do senzacionalnog odličja.

Nažalost, na kraju trećeg hica sam posjekao prst desne ruke, bacačke. Otvorila mi se rana. Imao sam posjekotinu, ali nastavio sam gurati. Nadao sam se da ću tih 15 centimetara uspjeti dobaciti do medalje, bio sam tako blizu, objasnio je Žunić i dodao: Sretan sam i motiviran za dalje.