Henriquez: Ako mi bude lijepo, mogu i ostati u Dinamu

Čileanski nogometaš, 20-godišnji napadač Angelo Henriquez, odradio je prvi trening s novim suigračima u Maksimiru, a zatim je predstavljen javnosti.

Konkurencija u momčadi hrvatskog prvaka ojačala je u posljednja dva dana. Čileanac Angelo Henriquez došao je na posudbu iz Manchester Uniteda, Ognjen Vukojević se vratio iz kijevskog Dinama, a s Kantride je stigao Ivan Boras. Vukojević i Boras će javnosti biti predstavljeni u srijedu, a Henriquez je to učinio u utorak nakon prvog treninga u Maksimiru.

Jako sam sretan što sam ovdje i što ću provesti sezonu u Zagrebu. Dinamo svake godine igra u Europi, a u domaćim natjecanjima osvajaju trofeje tako da ću ovdje sigurno uživati
, rekao je Henriquez koji će nositi dres s brojem 9.

O klubu i gradu u koji dolazi dosta je informacija dobio od sunarodnjaka Juniora Fernandesa, s kojim je Henriquez dijelio svlačionicu u Universidadu: Pričali smo prije nego što sam došao ovdje i rekao mi je sve najbolje o klubu i gradu. Znam koliko je Junior dobar igrač i kako je igrati s njim. Naravno da je to pomoglo pri donošenju odluke.

Henriquez nije dobio priliku zaigrati u službenim utakmicama za prvu momčad Manchester Uniteda, ali je s njima trenirao te igrao za mladu ekipu. To nije zadovoljavalo njegove ambicije pa je prošlu sezonu bio na posudbi u Zaragozi. Dolaskom novog trenera Louisa van Gaala njegov se status nije promijenio pa je ponovno odlučio otići na posudbu.

Čileanac s Dinamom ima potpisan ugovor o jednogodišnjoj posudbi, ali ne isključuje mogućnost da se u njegovom slučaju ponovi priča kao s Fernandesom, čiji je ugovor Dinamo otkupio.

Zašto ne? Vidjet ćemo kako će proći sezona. Dat ću sve od sebe za što bolje rezultate momčadi, a ako ćemo na kraju klub i ja biti zadovoljni... Tko zna? Nadam se dobroj i uspješnoj sezoni, a ako bude tako lijepo zašto onda ne bih i ostao, rekao je Henriquez.