Na Poljudu predstavljeni Mezga i Milevskij

Predsjednik Hajduka Marin Brbić predstavio je dva nova igračka pojačanja, Ukrajinca Artema Milevskog i Dejana Mezgu. Trener Igor Tudor u njima će nedvojbeno dobiti prijeko potrebno iskustvo, ali i neospornu kvalitetu.

Iskusni dvadesetdevetogodišnji veznjak Dejan Mezga dolazi iz Maribora, za koji je upisao 230 nastupa u službenim utakmicama i 61 put se upisao među strijelce. Mezga vjeruje da će se uspjeti nametnuti Tudoru, a dolazak u Hajduk vidi kao novu priliku za kvalitatvni iskorak.

Želim i dalje napredovati. Zbog toga sam i došao u Hajduk, želim se dokazati da sam pojačanje. Nije sada važno na koju će me poziciju trener staviti, to je njegova odluka. Na meni je da kroz treninge i svakodnevni rad dokažem da sam dobar igrač. Vjerujem da iskustvom mogu pomoći momcima, rekao je rođeni Čakovčanin.

Dvadesetdevetogodišnji Milevskij najveći je dio karijere proveo u kijevskom Dinamu. Nosio je 50 puta dres Ukrajine, zabio osam golova.

Znam gdje sam došao i što se očekuje od mene. Hajduk je klub velike tradicije i povijesti. Ima sjajne navijače koji me podržavaju. Ovo je za mene novi početak, novi dio moje karijere. Jako sam ozbiljan u radu i želim se što brže vratiti u formu. Ovo je za mene poseban izazov, rekao je Milevskij.

Milevskij je u Hajduk stigao preko kondicijskog trenera Bijelih Borisa Peyreka s kojim je radio prije u kijevskom Dinamu. Upravo će Peyrek biti jedan od glavnih ljudi u ponovnom uzletu Milevskija koji šest mjeseci nije bio u ozbiljnom natjecateljskom programu.