Vukojević već odradio trening, u petak igra protiv Splita

Bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević vratio se u Dinamo. Dosadašnji zadnji vezni kijevskog Dinama stigao je na jednogodišnju posudbu, uz mogućnost produljivanja suradnje, objavljeno je na službenim klupskim stranicama.

Jako sam sretan što se vraćam u Dinamo i hrvatski nogomet. Spreman sam i znam da svojom kvalitetom, ali i iskustvom mogu pomoći Modrima u ostvarivanju ciljeva. Više puta sam kroz karijeru govorio da ću se vratiti u Dinamo, bilo je samo pitanje trenutka, a sada smo se klub i ja dogovorili kako je idealno. Jako mi se svidio projekt koji mi je predstavilo vodstvo kluba i planovi koje imaju u sljedeće tri-četiri godine i želim biti dio toga. Isto tako se želim zahvaliti čelnicima Dinamo Kijeva gdje sam proveo krasne godine i koji su me pustili da se vratim kući
, rekao je Vukojević nakon potpisivanja ugovora.

Vukojević je karijeru počeo u okolici rodnog Bjelovara pa preko Varteksa došao u Slaven Belupo gdje su ga dobre igre odvele u belgijski Lierse. Tamo se nije dugo zadržao i 2006. dolazi u zagrebački Dinamo gdje ostavlja dubok trag. Vukojević s Modrima osvaja tri prvenstva, dva Kupa i Superkup, a sjajnim je igrama privukao pažnju mnogih te na kraju u svibnju 2008. odlazi u Dinamo Kijev.

Nedavno se oprostio od hrvatske reprezentacije za koju je skupio 55 nastupa i zabio četiri gola.

Tridesetogodišnjak se stavio na raspolaganje treneru i već u utorak odradio trening s momčadi. Navijačima i javnosti bit će predstavljen na konferenciji u srijedu u podne. Na terenu će se, pak, imati priliku predstaviti već u petak kada Modri u 20.15 dočekuju Split.