Žunić u finalu s 19,94: "Bilo je rano..."

Bacivši kuglu 19,94 metra, hrvatski reprezentativac Stipe Žunić osvojio je 11. mjesto u jutrošnjim kvalifikacijama i izborio nastup u večerašnjem finalu na Europskom prvenstvu u Zürichu.

Osim Žunića, u kvalifikacijama je među 23 bacača kugle nastupio i Marin Premeru, koji je s hicem od 19,55 metara osvojio 16. mjesto. U odnosu na Rusa Aleksandra Lesnoja koji je zauzeo 12. mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, Premeru je ostao kraći za 33 cm.

Žunić je u Zürich došao s rezultatom 20,60 m, što mu je jamčilo ulazak u finale, ali u jutrošnjim kvalifikacijama nije se uspio približiti toj daljini. Najdalje je kuglu bacio u drugom od tri kvalifikacijska pokušaja. Srećom, po 23-godišnjeg Zadranina samo su desetorica natjecatelja kuglu bacila preko 20 metara.

Kvalifikacijsku normu (20,10 m) prebacila su šestorica atletičara. Najdalje je kuglu bacio prvi favorit za zlato, Nijemac David Strol (20,76 m), koji ima drugi ovogodišnji rezultat u svijetu (21,97 m).

Finale u bacanju kugle je večeras u 19.34. Prijenose sa stadiona Letzigrund pratite na Drugom programu HTV-a i HR-a. Na radio.hrt.hr cjelodnevni live-stream s EP-a u kombinaciji s radijskim javljanjima.