Martino pred preuzimanjem Argentine

Prema pisanju argentinskih medija, bivši trener Barcelone Gerardo Tata Martino novi je izbornik svjetskog nogometnog doprvaka Argentine.

Martino će na klupi Gauča naslijediti Alejandra Sabellu, koji je odlučio otići na vrhuncu nakon što je ostvario odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Vodstvo Argentinskog nogometnog saveza (AFA) nije željelo potvrditi vijest o novom izborniku, no glavni tajnik Miguel Silva je potvrdio da je Tata glavni kandidat.

Martino je prvi kandidat. No, još nismo dogovorili financijske detalje, rekao je Silva.

Martino je prošlu sezonu vodio Barcelonu, međutim morao je napustiti klupu katalonskog velikana zbog loših rezultata. Barcelona je prošle sezone osvojila jedino španjolski Superkup. U Ligi prvaka je pod njegovim vodstvom ispala u četvrtfinalu protiv madridskog Atletica, a u Primeri je bila druga iza Atletica.

Argentina je pod vodstvom Alejandra Sabelle osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, što je najveći uspjeh Gauča u posljednje 24 godine. Sabella je vodio reprezentaciju od srpnja 2011. do srpnja 2014. i u 42 nastupa pod njegovim vodstvom Argentina je ostvarila 26 pobjeda, šest poraza i deset neodlučenih ishoda.