Blassingame pristao na Cibonine uvjete

Aleksandar Petrović do kraja tjedna očekuje konačan dogovor s četvoricom igrača koji su pokrenuli blokadu Cibone kod FIBA-e.

Optimizam ne napušta Aleksandra Petrovića, iako još uvijek nije riješio glavni problem Cibone na putu oporavka posrnulog košarkaškog velikana. No, Petrović vjeruje da pregovori s Markom Tomasom, Damirom Markotom, Goranom Vrbancom i Gordanom Giričekom, četvoricom igrača koji drže Cibonu pod blokadom pri FIBA-i, idu u pozitivnom smjeru.

U kontaktu sam sa svima. Još nismo postigli dogovor, ali nitko od njih mi nije kao odgovor dao kategorički "ne". Pred nama je još jedna runda razgovora i očekujem da ćemo do kraja tjedna znati na čemu smo, izjavio je Petrović u ponedjeljak za Hinu, dodavši da je o cijelom procesu pregovora pismenim putem obaviještena i FIBA.

Upoznati su s našim prijedlogom koji je otišao prema igračima i njihovo je mišljenje da se radi o korektnoj ponudi, dodao je Aco.

Jedan od problema, ugovor Amerikanca Jerela Blassingamea za sljedeću sezonu, koji je također prijetio njegovom ambicioznom projektu za spas Cibone, Petrović je uspio riješiti u nedjelju.

S Blassingameom smo postigli dogovor. Klub se obvezao do 1. rujna isplatiti mu dvije zaostale plaće i bonuse za prošlu sezonu, a on neće aktivirati svoj ugovor za sljedeću sezonu
, rekao je Petrović.