Hrvatska delegacija otputovala u Nanjing

Hrvatska delegacija otputovala je u ponedjeljak iz zagrebačke zračne luke na 2. Olimpijske igre mladih (OIM) koje se održavaju od 16. do 28. kolovoza u kineskom gradu Nanjingu.

U dvanaest dana natjecanja 24 hrvatskih sportašica i sportaša nastupit će u trinaest sportova - Eva Mustafić u atletici; Luka Prtenjača, Luka Plantić i Toni Filipi u boksu; Maja Pavlinić u badmintonu; Jakov Vlahek u gimnastici; Pavle Živanović i Karla Šavar u jedrenju; Brigita Matić i Lovro Kovač u judu; Petar Fileš u mačevanju; Sven Arnar Seamundsson, Nikola Obrovac i Ema Šarar u plivanju; Borna Petanjek i Ivana Babić u streljaštvu; Tomislav Pucar i Lea Rakovac u stolnom tenisu; Ivana Babić i Matea Jelić u taekwondou; Nino Serdarušić u tenisu; Bernard Samardžić, Ivo Bonacin i Marina Kaić u veslanju.

Program OIM-a uključuje svih 29 sportova s programa olimpijskih igara, a pokazni sportovi u Nanjingu bit će sportsko penjanje, koturaljkanje, skateboarding i wushu.

Svečanost otvaranja održat će se 16. kolovoza u Olimpijskom sportskom centru u Nanjingu, a već 17. kolovoza naši će se mladi olimpijci natjecati u plivanju, gimnastici, stolnom tenisu, veslanju, tenisu i badmintonu.