Ude novom vježbom osvojio Azerbajdžan

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude osvojio je Otvoreno prvenstvo Azerbajdžana. Na natjecanju u Bakuu održanom u novoj gimnastičkoj dvorani koja će slijedeće godine ugostiti 1. Europske igre, Ude je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama i skupio 15.550 bodova.

Azerbajdžan je na natjecanje pozvao čak šest svjetskih sudaca prve kategorije, među kojima i našeg najviše kategoriziranog suca, Marija Vukoju.

Imali smo u planu ići u Izrael, no zbog situacije tamo, morali smo otkazati. Filip je nastupio s novom vježbom kojoj je startna ocjena 6.7. Nju spremamo za kvalifikacije Svjetskog prvenstva u Kini na jesen i sada smo dobili potvrdu da je i više nego spreman. Za finale će raditi start od 7.0 ili 7.3, ovisno o situaciji, protivnicima... Ovdje nam je bila važna ocjena, da vidimo koliko smo daleko od cilja, a velika stvar je što su sudili vrhunski suci koji će suditi i u Kini, rekao je Vukoja, jedan od ključnih ljudi Filipova tima.

Na Svjetskom prvenstvu u Nanningu od 3. do 12. listopada Hrvatska će imati dvojicu sudaca, uz Vukoju ide i Damir Fotak. Sastav reprezentacije još se ne zna.

Na Prvenstvu Hrvatske 6. rujna bit će čekirane karte za Kinu. Nakon toga reprezentativci 13. i 14. rujna nastupaju na turniru u Szombathelyu što će biti posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo.

Filip će pak posljednje pripreme za Nanning odraditi s reprezentacijom Rusije u olimpijskom kampu na Okruglom jezeru.