Legia eliminirana iz LP-a zbog pogreške vodstva kluba

UEFA je danas izbacila Legiju iz Varšave iz posljednjeg pretkola Lige prvaka, jer je u uzvratnoj utakmici 3. pretkola protiv Celtica zaigrao branič Bartosz Bereszynski koji nije imao pravo nastupa.

Legia je u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka na domaćem terenu slavila 4:1, a bolja je bila i u uzvratu s 2:0. No, zbog šlampavosti vodstva klub ipak neće igrati u doigravanju za Ligu prvaka.

Naime, u 86. minuti uzvratnog susreta u igru je ušao Bartosz Bereszynski za kojega su u Legiji mislili da je odradio tri utakmice suspenzije koje je zaradio prošle sezone zbog crvenog kartona u utakmici protiv Apolona u Europskoj ligi. Bereszynski nije igrao u 2. pretkolu protiv St. Patricka, te u prvoj utakmici protiv Celtica, pa su u poljskom klubu mislili da je odradio suspenziju. No, Legia ga uopće nije registrirala za kvalifikacije za Ligu prvaka, pa mu nije ni mogla teći suspenzija.

UEFA je zbog toga uzvratni susret registrirala s 3:0 za Celtic, a budući da je Legia na domaćem terenu slavila sa 4:1, škotski klub je prošao dalje zbog gola u gostima, a Legia će igrati u doigravanju za nastup u skupinama Europske lige.