Kralj James

Počeo je u Envigadu, malom kolumbijskom klubu, ali klubu koji očito zna napraviti pravoga igrača. Osim njega tamo su počeli i  Freddy Guarin, Dorlan Pabon i Juan Fernando Quintero.

Na veliku scenu stupio je u dresu argentinskog Banfilda, vrlo brzo stigao u Europu, 2010. u Porto gdje su ga naučili kako biti pobjednik.

Prošloga ljeta, Monaco, klub iz Kneževine, imao je nešto viška ruskog novca pa ga je namamio u Monte Carlo. Da budemo sasvim precizni – 45 milijuna eura viška. Odradio je odličnu sezonu, 10 pogodaka i 12 asistencija, a njegov novi klub završio je drugi u prvenstvu.

A onda je došao na Svjetsko prvenstvo. Njegova reprezentacija, Kolumbija, primala je puno komplimenata, međutim, ozljeda njihovog drugog dragulja – Radamela Falcaa, većinu je natjerala da ih gurnu u drugi plan. On je pak mirno čekao svoju priliku i već nakon tri utakmice prvoga kruga postigao tri pogotka, a njegova Kolumbija prošla je u drugi krug prvenstva s maksimalnim bodovnim učinkom.

Onda je došla osmina finala, a on je učinio ovo!

"El Neuvo Pibe"!!!

"El Pibe" ("The Kid") bio je legendarni Carlos Valderrama, a Kolumbijci su sada konačno dočekali nekoga koga mogu prozvati njegovim nasljednikom. Međutim, James Rodriguez to zapravo nije, on je daleko bolji i kompletniji igrač od Valderrame.

Svojim fantastičnim pogotkom gurnuo je Kolumbiju prema četvrtfinalu SP-a, a  svojim nevjerojatnim talentom čini Kolumbiju opasnom momčadi. Opasnom po cijeli turnir, jer 4. srpnja u Fortalezi igrat će s Brazilom.

Drugi pogodak pokazao je koliko su zapravo dobri. Imaju strašno moćne igrače na bokovima, zbog toga razvuku protivničke obrane i onda u sredini zadaju udarce. Pokriveni su na svim pozicijama, vratar je u formi, vodi ih odličan (ISKUSAN!) trener, pravi recept.

Domaćin se provukao protiv Čilea i ukoliko se nešto drastično ne promijeni teško mogu do polufinala. Ova Kolumbija je toliko dobra!