Vukojević se oprostio od reprezentacije

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i kijevskog Dinama Ognjen Vukojević (30), odlučio je nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu završiti reprezentativnu karijeru, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Vukojević je upisao 55 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a nakon SP-a u Brazilu na kojemu nije ulazio u igru procijenio je kako je sazrelo vrijeme za oproštaj te je poslao priopćenje predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru.

Ovim putem želim Vas obavijestiti o mojoj odluci o oproštaju od hrvatske nogometne reprezentacije i mog nastupa u reprezentativnom dresu. Opraštam se od hrvatske nogometne reprezentacije nakon punih sedam godina igranja, u kojem periodu sam s reprezentacijom sudjelovao na dva Europska prvenstva i na jednom Svjetskom prvenstvu. U reprezentativnom dresu imao sam 55 nastupa i postigao sam 4 pogotka.

U ovom za mene vrlo emotivnom trenutku želio bih se zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu za sve što je učinio za reprezentaciju, našim vjernim navijačima koji su nas uvijek punim srcem bodrili i bili uz nas u svim trenucima, želio bih se zahvaliti bivšim izbornicima gospodinu Slavenu Biliću i gospodinu Igoru Štimcu, za sve ono što su za reprezentaciju i mene osobno učinili, svim mojim reprezentativnim suigračima s kojima sam se zajedno borio za što bolji uspjeh naše reprezentacije, kao i cijeloj hrvatskoj javnosti. Uvijek ću pamtiti trenutke moje reprezentativne karijere, naša reprezentacija ostaje na posebnom mjestu u mojem srcu.

Cijeloj reprezentaciji i svim suigračima želim puno uspjeha i što bolje rezultate u budućim utakmicama, najprije na predstojećem Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine, a i svim ostalim prvenstvima koja su pred njima
, stoji u Vukojevićevom priopćenju.

Vukojević je na Euru 2008. upisao punu minutažu protiv Poljske, te je ušao u igru na otvaranju protiv Autrije, dok je na Euru 2012. u Poljskoj i Ukrajini startao u sve tri utakmice Hrvatske u skupini. Na SP-u u Brazilu nije ulazio u igru, a posljednji nastup za Hrvatsku upisao je u prijateljskom ogledu protiv Malija u Osijeku 30. svibnja. Za "A" reprezentaciju debitirao je protiv Slovačke 16. listopada 2007., a prije toga je upisao 16 nastupa za U-21 reprezentaciju te jedan za selekciju U-20.