Hrvatska u Manausu rješava svoju sudbinu

Krećemo prema Manausu, u srce Amazone, jednu od zadnjih oaza na svijetu gdje priroda još uvijek prkosi tehnologiji suvremenog načina života.

Ako u Brazilu ili na svijetu postoji područje gdje neki nemaju pojma o tome da se trenutno igra Svjetsko prvenstvo, to je sigurno i neistraženo područje te ogromne prašume koja kisikom opskrbljuje čitav Brazil. Neka tamošnja plemena još uvijek lukom i strijelom jurišaju na helikoptere za koje misle da su ptice, o televiziji ili radiju nemaju pojma i nogomet ih sigurno ne zanima.

U takvom okruženju u glavnom gradu države Amazonas, Manausu, u iskrčenom području te prašume Hrvatska rješava svoju sudbinu na ovom prvenstvu. Brazilci u žutim dresovima, uz pomoć Japanca žute rase dobili su nas na otvaranju SP-a. Jučer u Praia do Forteu, u kampu reprezentacije pobijedilo je jedno drugo, za Vašeg reportera nepojmljivo – NOVINARSKO ŽUTILO.

Golišave fotografije naših igrača preplavile su medije, torza naših igrača postala su važnija od nogometa – uslijedila je očekivana reakcija, igrači su proglasili što bi Talijani rekli – SILENZIO STAMPA.

Kazna za one kojima je žutilo važnije od Svjetskog prvenstva, nažalost još je veća za nas koji se od prvog dana kad smo se plasirali na završnicu trudimo stvarati pozitivno ozračje.

Rekao nam je jutros brat Robert u ekskluzivnom razgovoru za HRT (zahvaljujući našoj Mili Horvat dobili smo u potpunoj medijskoj blokadi taj razgovor. Hvala i Tomislavu Packu na kojemu vidim da silno pati što patimo i mi, i trudi se pomoći koliko je moguće u ovoj situaciji…) kako su igrači to ostavili iza sebe, nije ih psihički poremetilo i maksimalno su fokusirani na Kamerun.

U ovom trenutku to je za nas finale SP-a, utakmica koju ne smijemo izgubiti, a ovisno o rezultatu susreta Brazli – Meksiko, možda nam ni bod neće biti dobar. Jači smo za Mandžukića, Pranjić trenira punom snagom, liječnici nas uvjeravaju bit će spreman i Luka Modrić. Takva Hrvatska može dobiti Kamerun, u uvjetima velike vrućine i vlage, samo da nam opet sudbinu ne odredi nekakav Nishiimura...

Sretno Vatreni, uvijek smo, podsjećam, kad je bilo najteže, kad su ih mnogi otpisivali, igrali najbolje utakmice!