Poraženi, ali ne i poniženi

Dugo smo Brazil držali u neizvjesnosti, ali do ostvarenje koje smo priželjkivali ipak nismo došli. Brazil je iskazao klasu sjajno koristeći naše pogreške u sredini i mirno započeo Svjetsko prvenstvo. Mnogi će reći i uz obilatu pomoć japanskog suca. Ali to je tako. Velika riba jede malu. Nama ostaje nada da možemo biti još malo bolji i srediti Kamerun, odnosno Meksiko za drugi krug. Tužni smo, jer Brazil jeste pobijedio, ali nije zaslužio tako uvjerljivo slavlje od 3:1.

Hrvatska može uzdignute glave otići iz Sao Paula. Nije se uplašila Brazila, dapače jedan dobar dio susreta bila je ravnopravna i s malo više sreće i manje sudačke hrabrosti mogla je i do boda.

Za Kamerun i Meksiko biti ćemo jači za tri igrača. Vraća nam se Mario Mandžukić nakon odrađene kazne. Sutra se reprezentaciji priključuje oporavljani Milan Badelj, a biće spreman i Danijel Pranjić tako da će naš izbornik imati još veći izbor za rotaciju igrača.A to će nam itekako trebati jer nakon 5 dana selimo u pakao Manausa na + 30 i 90 posto vlažnosti.

Još nakon ždrijeba rekli smo Brazil je nagrada za sve koji rade u hrvatskom nogometu i koji vole  reprezentaciju. Za nas Svjetsko prvenstvo počinje 18. lipnja. Nadajmo se da će Niko Kovač uspjeti posložiti naše redova tako da ne drhtimo do posljednjih sekundi susreta u Recifeu.

Brazil treba zaboraviti. Bio je sjajno iskustvo i za igrače i za naše navijače u Brazilu, ali i širom svijeta. Odmorimo se svi, jer dolazi vikend pa punih baterija idemo na kamerunske “lavove“ po bodove nade.