Tko će biti 11 sretnika?

Odbrojavamo zadnje dane do polaska za Sao Paulo. Tek nešto više od 72 sata je do trenutka kada će naša 11-orica istrčati na stadion Arena Corinthians u Sao Paulu.

Tko će biti tih 11 sretnika? Uvjeren sam da Kovač već zna. Mogu li i ja pogoditi!?
Za mjesto vratara ne treba biti prepametan tu će biti Pletikosa Srna je na desnom beku, jedan stoper bit će Ćorluka i onda dolazimo do prve dileme – u ovom trenutku Lovren se čini prvom izbornikovom opcijom, no Kovač ozbiljno razmišlja i o Schildenfeldu koji se potpuno oporavio od ozljede. Šifo je i na zadnjem Euru zbog ozljeda nekih igrača dobio prigodu i odlično odigrao turnir u paru s Ćorlukom. Dvije godine je zreliji s odličnom sezonom u Grčkoj iza sebe. Razmišlja li možda izbornik i o Domagoju Vidi koji je odlično odigrao susret s Australcima? Dakle, tri dileme za jednu poziciju.

Na lijevom boku pokošeni ozljedama Strinića i Pranjića ostali smo na dešnjaku Šimi Vrsaljku. Mladi Zadranin pokazao je da može igrati i na toj poziciji, igrač je to koji je po vašem reporteru najviše napredovao u zadnjoj godini. Od viška, povremenog reprezentativca, postao je igrač kojega ćemo dugo gledati u dresu Vatrenih.

U formaciji 4-2–3-1 dva mjesta u sredini rezervirana su za Modrića i Rakitića. No, protiv Australaca igrali smo u sustavu 4–1-4–1 jer Kovač zna da će najveća opasnost prijetiti s bokova, valja napuniti sredinu, spriječiti brazilski pritisak. U tom bi slučaju na poziciji korektora veznog reda ostao Modrić, ispred njega Olić, Kovačić, Rakitić i na kraju Perišić, dok bi u špicu zaigrao Jelavić. U klasičnom sustavu uz Modrića i Rakitića središnjicu bi pokrivali Olić, Kovačić i Perišić i naprijed Jelavić kao zamjena za Mandžukića.

No razmišlja li Niko možda i o Brozoviću ili Vukojeviću, misli li možda igrati "Španjolski sustav" s lažnom špicom, bez pravog napadača...?

Lijepo se ovako igrati izbornika, no odluka je na kraju samo njegova i konačna…

Na kraju, vratit ću se malo na jučerašnji dan. Nekoliko uzastopnih poziva iz domovine, odmah znači da nešto ne štima. Jasno, svi pitaju o bombi! Kakva bomba, kakva vojska u kampu, kakvo prekidanje treninga kojeg u to vrijeme nije ni bilo! Rutinska kontrola policije pretvorena je u senzaciju na  brojnim portalima.

Volio bih upoznati lika koji je u stanju tisućama kilometara udaljen od mjesta događaja napisati nešto takvo, stvoriti paniku među roditeljima, ženama, djecom onih koji su ovdje. Njemu, po meni, psihijatar ne treba jer očito bomba mu je u glavi odavno eksplodirala...