Hrvatska s 2:1 svladala Mali - video

Hrvatska je  Gradskom vrtu u Osijeku pobijedila Mali s 2:1. Mali je Vatrenima glumio Kamerun, a ovom pobjedom nastavljen je niz neporaženosti u Osijeku.

Kovačev popis: Badelj otpao, Močinić i Sammir na SP-u!

Kovač: Zadovoljan sam rezultatom i pristupom

Šuker za HRT: Sve me podsjeća na Francusku 1998.

Nakon napornih priprema u Bad Tatzmannsdorfu izbranici Nike Kovača pružili su dobru partiju, posebno u prvom poluvremenu. U nedjelju je slobodan dan, a u ponedjeljak u 15 sati kardinal Josip Bozanić primit će reprezentaciju na Kaptolu, dok je u 17 sati trening u Maksimiru. U utorak ujutro nacionalna vrsta putuje u Brazil.

Ivan Perišić je u 15. minuti na asistenciju Rakitića pogodio za 1:0 vodstvo Hrvatske. Loptu je prije toga osvojio Sammir, koji je dobio priliku od početka u veznom redu.

Isti je igrač pogodio za 2:0 u 63. minuti. Udarac iz kuta izveo je Rakitić, loptu je glavom do Perišića na drugoj vratnici prebacio Olić.

Perišiću su to bili drugi i treći gol za nacionalnu vrstu.

U 79. minuti smanjio je na 2:1 Kalilou Traore nakon kornera.

Utakmica se igrala na rasprodanom stadionu Gradski vrt, a cjelokupan prihod od 15.700 prodanih ulaznica u iznosu od 386.000 kuna predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je načelniku općine Gunja, kojemu je Niko Kranjčar predao i ček od pola milijuna kuna, dok je kapetan Darijo Srna ček na isti iznos uručio predstavniku Caritasa Đakovačke biskupije.