Krešimir Gotlin iz Bad Tatzmannsdorfa: Zašto ne?

Ono najbolje nogometno što Hrvatska trenutačno ima za pokazati svijetu ovih dana trenira u mirnim austrijskim termama Bad Tatzmannsdorfu pod dirigentskom palicom isto tako mirnog, ali i odrješitog nekad kapetana, a sada izbornika Nike Kovača. Orkestar u odličnim uvjetima austrijske nogometne oaze djeluje uigrano, disciplinirano i obećavajuće.

Kovač o pripremama: Pokušavamo ne gubiti vrijeme na terenu

Srna: Tražit ćemo šansu protiv Brazila

Skriveni u brežuljcima Gradišća od nadolazećeg brazilskog ludila, Vatreni imaju idealne uvjete za optimalne pripreme za događaj karijere u kojem će još jednom, nadam se, pokazati da su srce vatreno i kvaliteta važniji od kvantitete.

Brazil je peta najveća država svijeta, ima ih gotovo 200 milijuna, Meksikanaca 120, a Kamerunaca pet puta više nego nas. Baza im je znatno veća od naše, no unatoč svim tim pomalo zastrašujućim brojkama naše se nade ne temelje na pukom optimizmu. Da, činjenica je da su Brazilci domaćini, da su pet puta bili prvaci svijeta i da su bili na svim svjetskim prvenstvima, ali isto je tako činjenica da je naša reprezentacija pobjeđivala i Španjolce i Nijemce i Talijane i Nizozemce i, naravno, Engleze. I to u njihovom nogometnom hramu Wembleyu. Bilo bi lijepo tomu nizu pridodati i Brazilce 12. lipnja u njihovu Sao Paulu.

U svakom slučaju oni puno više mogu izgubiti nego mi. I to pred auditorijem koji se ovoga puta neće mjeriti u milijunima nego milijardama. No, da bi se uspjeh postigao treba marljivo raditi, a koliko možemo vidjeti ovih dana u Austriji se upravo tako i radi, a ni te neke pozitivne drskosti kod naših igrača, ali i stožera ne nedostaje.

Nije ni da neosnovano lete, da su nerealni. Mirno i studiozno treniraju, nema povišenih tonova ili pak nama vidljivih razmirica, prvi put možemo vidjeti i neke u svakom slučaju dobrodošle novotarije poput GPS praćenja učinka svakog pojedinca, a na terenu je zamijećena i ploča na kojoj mirni Niko svojim izabranicima vizualizira situacije na koje posebno treba pripaziti ili pak one koje bi nam mogle biti jezičac na vagi zvanoj Fortuna. A ni bez nje se naravno ne može. Da bi se postigao značajniji rezultat na najznačajnijoj svjetskoj sportskoj manifestaciji sve se mora posložiti. Ono što je u našoj moći za sada izgleda vrlo obećavajuće. Sretno Vatreni!