Bryani ipak prejaki za Dodiga i Mela

Hrvatsko-brazilski tenis par Ivan Dodig i Marcelo Melo nije uspio osvojiti naslov na turniru muških parova u Monte Carlu, u finalu su ih sa 6:3, 3:6 i 10:8 za sat i 12 minuta igre svladala braća Bryan.

Prvi nositelji bili su prejaki za Dodiga i Mela, iako je neizvjesnost trajala do samog kraja.

Amerikanci su sjajno počeli meč, povevši s 3:0. Naši su imali nekoliko prilika za povratak, no nisu uspjeli. Ipak, u drugom setu iskoristili su break-loptu u idealnom trenutku, kod vodstva 4:3, te su istom mjerom uzvratili Bryanima.  Po svemu prilično izjednačen meč otišao je tako u skraćeni treći, odlučujući set.

Suparnici su poveli 4-1, treći nositelji su uzvratili i došli do vodstva 5-7, ali posustali su i braća Bryan povela su s 9-8, izborivši meč-loptu. Nažalost, zahvaljujući dvostrukoj pogrešci Dodiga na servisu uspjeli su je odmah i iskoristiti, pa su Ivan i Marcelo ostali na jednom osvojenom turniru iz Masters serije.

U međusobnim dvobojima Bob i Mark Bryan, kojima je ovo peti naslov u nizu, su sad poveli s 4-2, osvetivši se Hrvatu i Brazilcu za poraz u zadnjem susretu, na ATP World Tour Doubles Finalsu krajem prošle godine.

U pojedinačnom finalu Monte Carla slavio je Švicarac Stanislas Wawrinka pobjedom nad sunarodnjakom Rogerom Federerom 4:6, 7:6 (5), 6:2.