Nadal do 300. pobjede na zemlji

Najbolji svjetski tenisač Španjolac Rafael Nadal proslavio je u Monte Carlu svoju 300. pobjedu na zemljanim terenima. Tristota žrtva Kralja zemlje bio je Talijan Andreas Seppi, koji je u osmini finala svladan sa 6:1 i 6:3.

Nadal je turnir iz Masters serije 1.000 u Monte Carlu osvajao čak osam uzastopnih godina (2005. - 2012.), a taj niz prekinut je prošlogodišnjim porazom u finalu od Srbina Novaka Đokovića.

Posljednji tenisač prije Nadala, kojem je uspjelo stići do 300 pobjeda na zemlji, bio je njegov sunarodnjak Carlos Moya. Nadal će teško dostići rekord kojeg drži Argentinac Guillermo Vilas. On je u izuzetno dugoj karijeri, koja je trajala od 1969. do 1992., nanizao nevjerojatne 644 pobjede na zemlji.

Za ulazak u polufinale Nadala očekuje dvoboj protiv sunarodnjaka Davida Ferrera, koji je sa 6:4 i 6:2 slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Vrlo siguran bio je i drugi nositelj Đoković, koji je Španjolcu Pablu Carrenu Busti prepustio samo jedan gem. Švicarac Stanislas Wawrinka prošao je dalje bez borbe, jer mu je Španjolac Nicolas Almagro predao meč, a Roger Federer je sa 6:4 i 6:1 slavio protiv Čeha Lukaša Rosola. Najveće iznenađenje priredio je Španjolac Giullermo Garcia-Lopez, koji je s 4:6, 6:3 i 6:1 izbacio petog nositelja Čeha Tomaša Berdycha.