Goluža isprobava mlade, Gobac napao 'pušače'

Hrvatska rukometna reprezentacija okuplja se idućeg tjedna prvi put nakon Europskog prvenstva u Danskoj, slijedi nastup na turniru u Švicarskoj, a izbornik Slavko Goluža objavio je danas popis.

Očigledno će izbornik iskoristiti turnir, koji se igra u terminu kvalifikacijskih utakmica za SP, koje smo mi na EP-u izborili izravno, za isprobavanje novih lica u nacionalnoj vrsti.

Ovo će biti prilika za igrače koji su skrenuli pažnju na sebe u klubovima, da se iskažu u reprezentaciji. Momčad će biti miks iskusnih i mladih igrača, najavio je izbornik dodavši: Moramo iskoristiti pogodnost da smo izborili SP izravno, dakle nismo opterećeni kvalifikacijama, za isprobavanje mladih igrača.

Gobac: Kad bi naši igrači živjeli sportski, Francuzi nam ne bi bili do koljena

Na pripreme nije pozvan Blaženko Lacković, kojeg je izbornik otpustio na pripremama za EP. Lackovića se dotaknuo dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac: Blaženko Lacković je došao totalno nepripremljen kao i mnogo naših igrača na pripreme u Umag. Reprezentativci nam ne žive sportski i puše, a to ćemo od sada zabraniti. Kad naši igrači budu živjeli sportski kao Francuzi, Francuzi nam neće biti ni do koljena, rekao je Gobac.

Okupljanje uoči turnira koji se održava povodom 60. godišnjice Švicarskog rukometnog saveza počinje 31. ožujka u Zagrebu. Uz Hrvatsku, sudjeluju Švicarska, Španjolska i Švedska.

Popis za turnir u Švicarskoj:

Vratari - Ivan Stevanović, Mate Šunjić
Lijeva krila - Manuel Štrlek, Lovro Šprem
Desna krila - Ivan Čupić, Nik Tominec
Pivoti - Igor Vori, Željko Musa
Lijevi vanjski - Jakov Gojun, Ivan Slišković, Damir Bičanić, Igor Vujić
Srednji vanjski - Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić
Desni vanjski - Marko Kopljar, Šime Ivić