FIFA odbila Šimunićevu žalbu

Hrvatski nogometni savez objavio je kako je Komisija za žalbe Međunarodnog nogometnog saveza odbila žalbu Josipa Šimunića na izrečenu kaznu od 10 natjecateljskih utakmica suspenzije s utakmica hrvatske reprezentacije.

Branič Dinama kažnjen je zbog povika Za dom! nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda odigrane u Zagrebu 19. studenoga prošle godine.

Nakon što je Hrvatska pobjedom 2:0 nad Islanđanima izborila plasman na SP u Brazilu Šimunić je uzeo mikrofon i nekoliko puta s travnjaka uzviknuo Za dom!, na što su mu navijači s tribina odgovorili sa Spremni!.

Disciplinska komisija FIFA-e Šimunića je kaznila s 10 utakmica kazne i 30.000 švicarskih franaka. Šimunić se na ovu kaznu žalio, no Komisija za žalbe složila se s inicijalnom odlukom i potvrdila kako izrečena kazna u potpunosti ostaje na snazi.

S obzirom da je Šimunić prije mjesec dana navršio 36 godina, jasno je kako ovakva kazna praktički znači završetak njegove reprezentativne karijere. Šimunić je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao tri pogotka.