FIFA neće danas objaviti odluku?

Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) potvrdili su za HRT da će njihova Disciplinska komisija danas raspravljati o prekršajima hrvatskih reprezentativaca Josipa Šimunića i Marija Mandžukića. Međutim, iz FIFA-e su naglasili da pisanje odluke može potrajati pa odluku o kazni možemo čekati i nekoliko dana.

Disciplinska komisija FIFA-e otvorila je postupak protiv Mandžukića zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Protiv Šimunića pokrenut je postupak zbog neprimjerenog ponašanja nakon iste utakmice igrane u Zagrebu. Kapetan zagrebačkog Dinama je nakon maksimirskog dvoboja uzeo mikrofon i počeo uzvikivati Za dom, na što su mu navijači s tribina odgovarali Spremni.

Nagađa se kako bi Šimunić mogao dobiti čak šest utakmica kazne, a napadaču Bayerna prijeti od jedne do tri utakmice neigranja.

Istragu o Šimunićevu potezu pokrenuo je i Hrvatski nogometni savez (HNS), no još nije poznato kada će krovna kuća hrvatskog nogometa donijeti odluku.

Šimunić je zbog svojeg poteza već kažnjen s 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podignulo prekršajni nalog. Tužiteljstvo ga je teretilo zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima jer je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja pa mu je izreklo maksimalnu novčanu kaznu.