Stižu europski izazovi

Novi je europski izazov pred riječkim nogometašima. Pod stijene Kantride stiže portugalska Vitorija, momčad koja im je u prvome kolu zadala zasada najteži poraz u sezoni (nap.a. 4:0!). Ako im uopće treba dodatni motiv Kek će sigurno taj rezultat iskoristiti da bi dodatno "nabrijao" svoje mladiće. U toj utakmici Rijeka je imala velikih problema s ozljedama, poglavito u obrani, što su Portugalci iskoristili na pravi način.

Uoči ovoga susreta, priča je sasvim drugačija, realno gledajući Vitorija je lošija i od Lyona i od Betisa, a Kekova momčad pokazala je da može i protiv jednih i protiv drugih, pa valjda može i protiv trećih?!

Sve europske utakmice koje su dosada igrali na domaćemu terenu bile su prava fešta, a taj dodatni vjetar u leđa trebalo bi iskoristiti za prvu pobjedu, nakon dosadašnja dva remija.

Sa eventualnom pobjedom Riječani bi na ionako lijepi europski paket dodali još ljepši ukras. O europskom proljeću ne trebaju razmišljati, taj dodatni pritisak kod njih ne postoji, jer igra brojki nije na njihovoj strani Čak i dvije pobjede do kraja natjecanja ne garantiraju im prolazak skupine, a u posljednjem kolu čeka ih gostovanje kod Betisa. Zato neka samo misle o Vitoriji, o jednom pravom sportskom ravnanju računa i pobjedi za sebe i navijače.

I dok su Riječani još "u igri" klub s Maksimira muče neke druge brige. Fokus je u potpunosti prebačen na domaća natjecanja, posebice jer prosinac nosi čak tri duela s Hajdukom.

Zato se uoči odlaska u Ukrajinu ne priča o rezultatu, taktičkim varijantama ili želji za prekidom tužnog europskog niza bez pobjede u gostima u natjecanju po skupinama Europske lige ili Lige prvaka. Koji usput traje još od 2010. kada je pod Vahinim vodstvom s 2:0 pobijeđen Club Brugge.

Dinamova razmišljanja sada idu u smjeru koga uopće poslati na Černomorec, koga odmarati, kome pružiti priliku da se nametne prije nego li krenu hrvatski derbiji.