Zaplešimo sambu, idemo u Brazil!

Hrvatima malo za sreću treba, gol Mandžukića, gol Srne i slavlje do neba. Zaboravite Škotsku, Belgiju, Srbiju, zaboravite sve one kvalifikacijske frustracije, Hrvatska je majstor za dodatne kvalifikacije! Hrvatski nogometni majstori su najbolji kada je najvažnije, pokazali su to  pred 22.612 oduševljenih gledatelja u Maksimiru, pobjedom protiv Islanda, kojom su osigurali odlazak na Svjetsko prvenstvo. Slavilo se i pjevalo bez i jedne baklje, bez i jednog ružnog povika, ne samo na stadionu, nego u cijeloj Hrvatskoj, u cijelom svijetu. Da, ima nas svuda, bit će nas i u Brazilu.

Ono što je imponiralo bila je nadmoć naše reprezentacije, njenih 16 udaraca prema vratima suparnika, 11 u okvir gola, suparnik je imao jedan jedini i to slabašan. Rezultat je trebao biti i puno uvjerljiviji, jer napali su hrvatski nogometaši od prve minute, napadali su i kada su u 38. minuti ostali s igračem manje. Jurili su terenom svi, od neumornog Olića, do konačno razigranog Modrića, 19-godišnji Mateo Kovačić bio je čovjek prevage u napadu, dijelio je lopte, prolazio, šteta što nije i zabio, a mogao je.

Mario Mandžukić je umalo od junaka postao tragičar, kada je neoprezno,  visoko podignutom nogom pogodio Gudmunssona i za to dobio crveni karton. Protiv Islanđana igra i rezultat zbog toga nisu trpjeli, ali posljedica će biti na Svjetskom prvenstvu. Fifa će kazniti Mandžukića najmanje s jednom utakmicom neigranja, a to znači da Niko Kovač neće moći računati na njega na otvaranju Svjetskog prvenstva.

No, to je u ovom trenutku manje bitno – Hrvati mogu već početi plesati sambu. Ples kuglica u ždrijebu skupina čeka nas 6. prosinca. Hrvati su tamo, gdje im je mjesto. I  četvrti put (iz četiri pokušaja) prošli su dodatne kvalifikacije. Nakon osam godina čekanja dočekali su nastup na Svjetskom prvenstvu. Islanđani neka čekaju i dalje!