Štimac na sebe preuzeo odgovornost

Nekoliko minuta nakon poraza u Maksimiru u prvom intervjuu za medije, za HTV, izbornik naše nogometne reprezentacije Igor Štimac očekivano se javnosti obratio ne pretjerano razočaran zbog drugog poraza zaredom na domaćem terenu. Iako svjestan moći Belgije, istaknuo je kako je Hrvatska zaslužila bolji rezultat.

Općenito je bio zadovoljan izvedbom svojih igrača na terenu, a posebno im je čestitao na vraćanju iz negativnog rezultata (0:2). Čvrstog stava u svoju dobro odabranu taktiku ukazao je s nezadovoljstvom tek na presudne individualne pogreške zbog kojih je i Hrvatska primila dva gola. Vidno povišenih tenzija, s ljutnjom se osvrnuo na atmosferu oko reprezentacije i u medijima, naglasivši još jednom kako je atmosfera unutar momčadi nepoljuljana i pozitivna. Izbornikov već prepoznatljiv obrambeni 'gard' na pokušaje bilo kakvih provokacija bio je očigledan i ovaj put.

Uvjeren i dalje u ispravan rad i put Štimac je odlučno najavio osvajanje sva tri boda protiv Škota kao svojevrstan revanš na poraz u Zagrebu.

Dva dana nakon poraza i mnogih kritika u javnosti Štimac je bio znatno staloženiji u emisiji Nedjeljom lagano. Pomirljivim je tonom preuzeo kompletnu odgovornost na sebe zbog rezultata. Bilo je to drugo lice Igora Štimca, vjerojatno i zbog samog tipa emisije.

Ispričao je kako je navikao na pritisak javnosti i negativnu atmosferu, no kako reprezentativcima znatno teže pada ovakva situacija. Pozvao je još jednom navijače na cjelokupnu potporu koja im je itekako potrebna u finišu kvalifikacija.

Istaknuo je da ne razmišlja o podnošenju ostavke. Želeći završiti svoj posao ustvrdio je kako od njega kao trenera najbolje tek dolazi, čvrsto uvjeren u plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Kao izvrstan govornik Štimac je i ovaj put dokazao kako ima izrazitu moć uvjeravanja. Koliko njegove riječi imaju temelja saznat ćemo uskoro.

Uoči utakmice protiv Škotske s nekoliko promjena u kadru Vatreni i bez pobjede u Glasgowu odlaze u dodatne kvalifikacije. Čeka se samo još ime protivnika.

Put do Brazila još je otvoren i ostvariv.