SP, trap: Anton Glasnović srebrni

Hrvatski strijelac Anton Glasnović osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u trapu koje se održava u glavnom gradu Perua Limi.  Osim srebra u pojedinačnoj konkurenciji, Glasnović se okitio i broncom u momčadskoj konkurenciji zajedno sa Giovannijem Cernogorzom i Sašom Sedmakom.

Glasnović, koji je u kvalifikacijama imao 121 pogodak od 125 pokušaja, u polufinalu je pogodio 12 od 15 meta, kao i Španjolac Alberto Fernandez, ali je u raspucavanju za ulazak u finale bio uspješniji od Španjolca sa 2-1, te se u finalu pridružio Talijanu Giovanniju Pellielu, koji je u polufinalu imao 13 pogodaka.
No, u finalu je Pellielo bio bolji sa 13-11, te je stigao do zlata. Broncu je osvojio Rus Aleksej Alipov koji je u raspucavanju za treće mjesto bio uspješniji od Fernandeza sa 13-12. Cernogoraz je sa 116 pogodaka zauzeo 25. mjesto, dok je Sedmak s istim brojem pogodaka završio na 28. mjestu.

Glasnović, kojemu je ovo prva pojedinačna medalja s velikih natjecanja, tako je nastavio niz uspjeha hrvatskih natjecatelja u trapu posljednjih godina. Lani je u Londonu Giovanni Cernogoraz osvojio naslov olimpijskog pobjednika, a ranije ove godine Josip Glasnović postao je europski prvak u Suhlu. Na tom EP-u hrvatska reprezentacija osvojila je momčadsko zlato.


Momčadska bronca hrvatskim strijelcima

U momčadskoj konkurenciji na SP-u u trapu u Peruu Hrvatska je u sastavu Anton Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Saša Sedmak osvojila brončano odličje. Glasnović sa 121 pogotkom, te Cernogoraz i Sedmak sa po 116 pogodaka ukupno su ostvarili 353 pogotka. Isti učinak imali su i srebrni Portugalci te četvrti Talijani, dok su do zlata sa 357 pogodaka stigli Rusi.