Čarobni broj 8

Jedna je osmica morala biti. Uoči susreta s Ukrajinom, Hrvatska je imala SEDAM pobjeda u nizu na Eurobasketu u Sloveniji - Gruzija, Poljska, Slovenija, Češka, Finska, Italija...

Imala je hrvatska reprezentacija i SEDAM poraza u nizu u eliminacijskim utakmicama. Šest puta gubili su naši košarkaši u četvrtfinalnim dvobojima, od toga čak četiri puta na Europskim prvenstvima. Posljednji, sedmi, u niski tih neugodnih iskustava bio je onaj sa Svjetskoga prvenstva u Turskoj, kada je u osmini finala bolja od Hrvatske bila Srbija.

Ali nema više, vidjeli smo kraj te priče, to se ovdje nije moglo ponoviti... ne sada i ne s ovim društvom...

I prije početka dvoboja s Ukrajincima, trebalo je iskreno priznati da je ovo prvi slučaj u kojemu je Hrvatska kao favorit ušla u to eliminacijsko iskustvo. I odradila ga je nestvarno dobro.

Momčad Mikea Fratella je krenula s 12:5, ali već nakon prvog Repešinog time outa stvari su počele sjedati na svoje mjesto. Još kada je u drugoj dionici stigao zonski presing, koji je usput rečeno Hrvatska prvi puta odigrala na ovome prvenstvu, Ukrajina nije imala odgovora.

Bilo je čak prostora i za odmor i predah u nastavku, koji će sigurno dobro doći jer polufinale počinje za manje od 24 sata.

To je ono što najviše oduševljava kod ove momčadi. Oni VJERUJU!

Vjeruju da mogu i više od ovoga. Ulazak među četiri najbolje reprezentacije nije njihov krajnji cilj. Znaju da im za medalju treba još jedna pobjeda, i opet kažem oni VJERUJU da je mogu ostvariti.

Čuli ste odmah nakon četvrtfinala, svi redom govorili su da im je svejedno tko dolazi u polufinalu - Litva ili Italija.

Tako i treba, jer nitko na ovome prvenstvu nema ono što Hrvatska ima - OSAM pobjeda u nizu. Nek' se drugi misle, nek' oni razmišljaju mogu li zaustaviti taj pobjednički niz i mogu li se nositi s ovim neviđenim samopouzdanjem od kojeg pršti Repešina družina.