Kolak brončana u koplju

Posljednjeg dana Europskog juniorskog prvenstva u atletici, koje se održalo u Rietiju u Italiji, 18-godišnja Sara Kolak osvojila je brončanu medalju u bacanju koplja s hicem od 57,79 metra, što je novi rekord Hrvatske. Kolak je popravila svoj državni rekord za čak 99 cm.

Nakon što je prestupila u prvoj seriji, u drugoj je Kolak bacila koplje na 57,79 metara i s tim je rezultatom vodila do pete serije. Tada su ju u dramatičnoj završnici pretekle Šveđanka Sofi Flinck (57,91 m) i Njemica Christin Hussong (57,90 m).

Osim Kolak Hrvatska je imala još dvoje predstavnika u današnjim finalima, ali su oboje ostali daleko od medalja. Puno se očekivalo od Filipa Mihaljevića u bacanju diska koji je imao najbolji rezultat u kvalifikacijama. Ali, u finalu je bacio gotovo pet metara manje te s hicem od 55,84 metara osvojio 11. mjesto. U skoku uvis Lucija Zubčić je preskočila 178 cm, što joj bilo dovoljno za deveto mjesto.

Na EP-u u Rietiju hrvatski juniori osvojili su tri medalje. Uz broncu Kolak, srebro je osvojio Mihaljević u bacanju kugle, a Dino Bošnjak je bio brončanu na 10.000 m.