Novi svježi Wimbledon

Vjerovali ili ne evo nam ponovno Wimbledona. Bilo bi lijepo da nije prošla na svoj nemoguće brzi način još jedna godina. Tako je Wimbledon godinu 'mlađi' i bit će mu ovo 135. izdanje.

Da mlađi, jer dočekat će nas nemoguće svjež i zelen 'perzijski tepih', cvjetni aranžmani, brončani Fred Perry i njegovo sada 76. godišnje pitanje: „Kada će Britanci konačno osvojiti?“. Sve će biti isto, staro, novo, tradicionalno kruto, moderno svježe, očaravajuće, izvan stvarnosti.

Četrnaest dana teniskih čuda na 19 terena.

Dvadeset dva terena osigurana su za treninge, ako netko želi još ih je osam s 'američkom' zemljom, pet u dvorani. Tzv. Show courts – oni s kojih TV slika ide u svijet koriste se samo za turnir i naravno dragulj u kruni Centre court. Na ostalim može se igrati, iako će običan smrtnik lakše doći do Kraljice.

Wimbledon je paralelan svijet dovoljan sam sebi, s bankom trgovinama, brzom hranom, sporom hranom, muzejom, svojom radiostanicom – gdje će i ove godine gostovati Goran Ivanišević.

Wimbledon ima i svoje brdo uzdaha s kojeg su godinama otočani patili za Henmanom, a sada tu čekaju Murrayev odlazak u zvijezde.

U vrijeme Olimpijskih igara u Londonu akreditacija je otvarala začarana vrata. Bilo je to najposjećenije borilište.

Wimbledon krije još mnoga iznenađenja, ali otkriti ih s kartom u ruci vrlo je teško. Zato nudimo, kao i uvijek, lakše rješenje. HTV je ponovno osigurao sliku i vodimo vas u novu neponovljivu avanturu.

Serena Williams i Roger Federer brane naslove.

Uživajte!

Mićo Dušanović