Bayern - Barcelona

Sve velike momčadi imaju ciklus uspona i padova. Nakon sinoćnje utakmice Bayerna i Barcelone može se definitivno reći da Barcina krivulja ide silaznom putanjom. Tiki-taka i beskonačna igra u širinu nije više u modi, sada uživamo u bavarskoj okomitoj i dinamičnoj igri u kojoj gotovo cijela momčad munjevito iz faze obrane kreće u ubojite napadačke akcije.

Dva gola Mullera te jedan Gomeza i Robbena otvorili su put Bayenu prema finalu na legendarnom Wembleyju. Mora se priznati - zasluženo, jer Barcelona je izgledala umorno i iscijeđeno, a Messi gotovo da nije dirnuo loptu.

Slabosti Katalonaca djelomično su razotkrili već prije Milan i PSG, no definitivno ih je uništio moćni Bayern. Svako pogrešno dodavanje gostiju Bayern je koristio za novi nalet prema njihovu golu, uz izrazitu agresivnost i konstantan presing na suparničke igrače. Posebnu premoć Heyckensova je momčad ostvarila u prekidima igre – svaki korner ili slobodan udarac predstavljao je opću opasnost u kaznenom prostoru Barce. Pobjeda njemačke momčadi potpuno je zaslužena iako s još jednom mrljom sudačkih previda. Drugi gol Bayerna Gomez je zabio iz zaleđa, a kod trećeg je Muller košarkaškim blokom zatvorio Albu.

Svjedoci smo nikad goreg suđenje u Ligi prvaka. Već treću utakmicu zaredom suci izravno kroje rezultat. Nakon PSG - Barcelona, Borussia – Malaga na crnu listu ulazi i susret Bayerna i Barcelone. Platinijev eksperiment s dodatnim sucima pokazuje se kao potpuni promašaj. Arbitri iza gol linije glume „kamene svatove“, skidaju odgovornost sa sebe i prave se da to nije njihov posao. UEFA se i dalje tvrdoglavo opire uvođenju tehnologije. Nakon serije propusta možda i promijene mišljenje.

Stjepan Balog