"Povijesni debakl Barcelone"

Španjolski tisak u srijedu jednoglasno oplakuje poraz Barcelone od 4:0 kod Bayerna u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Povijesni debakl naslov je u sportskom dnevniku Marci, koja dodaje: Najbolja europska momčad bila je tek sjena same sebe i razbila se o Bayern koji ju je izvozao.

AS piše o kraju ciklusa, gledajući u tom porazu kraj velike Barcelone s Messijem i društvom: Svaka je velika momčad osuđena na propast jednog dana i na velik poraz. Barca je to proživjela jučer od Bayerna koji ju je protresao kao vihor i uklonio sa svojeg puta prema Wembleyu.

Međutim, katalonski listovi nisu bili tako nježni prema igračima Tita Vilaanove. Sport donosi naslov Najtužnija noć, a u tekstu naglašava: Barca nije bila na visini svoje legende i svojeg puta posljednjih nekoliko godina. Možda se taj put prekinuo jučer jer je lekcija Bayerna povijesna.

El Mundo Deportivo pod naslovom Košmar dijeli mišljenje s ostalim novinama, ali i kritizira vođenje Tita Vilanove, koji je napravio samo jednu izmjenu na utakmici: Heynckes je taktički pobijedio Vilanovu koji je samo zamijenio Pedra s Villom u 83. minuti. Taj list nije izostavio ni kritiziranje sudačkih pogrešaka Viktora Kassaija, ali naglašava da to ipak nije odlučilo konačni rezultat: Čak ni užasno suđenje Kassaija, koji je priznao tri nedopuštena pogotka, ne razrješuje Barcelonu.

I na kraju El Pais vidi sličnost između ovog poraza i poraza u finalu Lige prvaka 1994. od Milana koji je najavio kraj Dream Teama Johanna Cruyffa.