Bolt treći na mitingu u Kingstonu

Jamajčanski sprinter i olimpijski pobjednik Usain Bolt poražen je u prvoj utrci ove sezone u subotu nakon što je završio na trećem mjestu u utrci na 400 m na mitingu u Kingstonu.

Osvajač tri zlatne medalje na OI-ju u Pekingu 2008. i u Londonu 2012. pretrčao je 400 m na Camperdown Classicu za 46,71 sekunde.

No i Warren Weir i Yohan Blake bili su brži pa je Bolt završio na trećem mjestu.

Sretan sam, nikada nisam bio ovako nervozan na 400 m, ali sam ukupno sretan. Fizički sam se dobro osjećao, ne kao inače, ali općenito dobro, rekao je Bolt: Nije mi bilo bitno vrijeme, samo sam se želio natjecati na ovoj utrci, znam da ću imati još jednu ove sezone, možda dvije, ovisno o tome što trener bude htio.

Weir, koji je bio treći iza Bolta i Blakea na 200 m u finalu u Londonu, bio je najbrži s vremenom od 46,21 sekunde. Blakeovo vrijeme je bilo 46,64.

Plasman se određivao prema vremenu u stazi jer nije bilo klasičnog finala, a cijelo je natjecanje dio mitinga na kojemu se natjecalo oko 30 atletičara.

Bolt je svjetski rekorder i dvostruki olimpijski prvak na 100 m i 200 m, ali se često natječe na 400 m na početku svake sezone radi fizičke pripreme.