Bruno Kovačević: Koljeno

15 sezona traje Ivica Kostelić u Svjetskom  kupu. Gotovo sve sezone,osim prve dvije i onih u kojima je  bio ozlijeđen, Ivica je odradio kompletno, nastupajući  pritom u svim disciplinama.Iz godine u godinu iskazivao je gledateljima, ali i ostalim natjecateljima, svoju svestranost, pa nije ni čudo što su ga nazivali  kraljem i jednim od najsvestranijih i najkompletnijih skijaša današnjice. 

Takav način all raund skijanja s jedne strane pruža šansu da se, uz potrebnu dozu sreće borite za najviša mjesta, da osim malih, osvojite i veliki kristalni globus. Ali takav napor kad- tad dođe na naplatu.

Ivica je sigurna za pola skijaša koji su danas bili ispred njega dvostruko  bolji i kvalitetniji. Ima bolju tehniku  i veću brzinu, ali koljeno, koje je pretrpjelo niz operacija,  jednostavno više ne sluša.

Došlo je do toga da se danas fizioterapeut dnevno dva i pol sata bavi Ivičinim desnim koljenom.  O utrci se, u takvim okolnostima, razmišlja puno manje,  jer se jednostavno u datoj situaciji  ne stigne njome baviti koliko je to potrebno.

Utrkom u Madonni di Campiglio odrađena je  trećina Svjetskoga kupa, a Kostelića sada  čeka pregled kod doktora Borića  koji bi  trebao vidjeti što se dešava s koljenom.

S jedne strane se može razumjeti i Antu Kostelića, koji zna da se samo  treninzima održava tonus mišića i  osvajaju  medalje, ali,  s druge strane, Ivičinu  je koljenu, više nego očito, po trebno mirovanje.

Sljedećih nekoliko dana će se u grubo analizirati i ocijeniti sezona. Odlučit će se hoće li se Ivica natjecati u siječnju  i hoće li krenuti  na Svjetsko  prvenstvu u Schladmingu. Ili će se donijeti odluka da se možda smanji gas i odradi sezona, a misli će zapravo biti uperene prema sljedećoj sezoni i osvajanju  olimpijskog zlatu Sočiju, što je i najveći cilj Ivičine karijere.

Bruno Kovačević