Mićo Dušanović: Gledali smo vrhunski vaterpolo

Moramo biti ponosni na hrvatski vaterpolo, ne samo zato što smo najbolji na svijetu s reprezentacijom već i s klubovima.

Ovo što smo gledali u finalu Kupa bio je sudar dvaju najboljih svjetskih momčadi, bio je vaterpolo koji ne možete vidjeti izvan granica Hrvatske.

Primorje je možda za nijansu više željelo taj trofej nakon 17 godina. Nekoliko sezona su im naslovi izmicali za dlaku, ali ovaj put se to nije dogodilo.
Od početka su bolje čitali svoga protivnika, sprječavali udarne snage Juga i gradili pobjedu koja im je u zadnjoj četvrtini skoro izmakla iz ruku. Više zahvaljujući opuštanju i nesmotrenosti nekih igrača nego zahvaljujući Jugovim naporima.

Primorje je imalo na golu Franu Vićana, koji je opet bio u onom svojem vrhunskom, svjetskom izdanju. To je bila prevaga koja je na kraju donijela trofej Riječanima.

Bez obzira na pun doprinos svih igrača s jedne i druge strane, Vićan je na kraju utakmice skinuo dvije lopte koje su Primorje dovelo do trećeg naslova pobjednika Kupa.

Mladost je treća pobijedivši vrlo lako splitski Jadran. Pokazala je još jednom da gradi jednu dobru, mladu momčad.

Što se Juga tiče, utakmica je pokazala da im u ovoj sezoni jedino Primorje može parirati. Bilo bi, međutim, veliko iznenađenje da Dubrovčani ne odnesu trofej u Ligi prvaka. Jug je momčad koja je pokrivena na svim mjestima i da su dobili utakmicu protiv Primorja također bi bilo zasluženo.

Najviše smo profitirali mi, koji volimo vaterpolo jer smo gledali predstavu koja se rijetko viđa. Na svu sreću vidjet ćemo to barem još osam puta u ovoj sezoni.

Mićo Dušanović