Marko Šapit: Dinamova europska realnost

I peti nastup u ovogodišnjoj Ligi prvaka donio je Dinamu potpuno isti scenariji. Još jedan susret s nečim što se čini kao Dinamova europska realnost.

Bez postignutog pogotka Dinamo je u Porto stigao s dvije željice, da dođe do prvog boda ili barem do prvog pogotka. Nije uspio ni jedno ni drugo.

Nije to bilo sasvim loša utakmica za Modre. Dinamo je u prvom poluvremenu igrao vrlo dobro i  može se reći da je to bilo možda i najbolje poluvrijeme koje je Dinamo ove godine odigrao u Ligi prvaka. Sammir je imao veliku priliku dovesti Dinamo u vodstvo u 14. minuti, ali nažalost lopta se odbila od vratnice. Imao je Dinamo još neke prilike u prvom dijelu, ali nakon tih propuštenih šansi, kvalitetna momčad portugalskog prvaka, znala je kako uzvratiti.

U nastavku Porto je pokazao i dokazao da je kvalitetnija i bolja momčad, a Dinamo je krenuo u potraga za pogotkom što se pretvara u  svojevrsnu tragikomediju.

Hrvatski prvak se sada treba posložiti i pokušati protiv Dinama iz Kijeva odigrati konačno jednu dobru utakmicu svih 90 minuta.

Ovo je bio jedanaesti poraz u nizu Modrih, a ako i u idućoj utakmici dožive poraz izjednačit će se s belgijski Anderlechtom i ući u crnu knjigu negativnih rezultata.

Nadajmo se da će ta činjenica biti dodatna inspiracija Dinamovim nogometašima i da će dati sve od sebe da konačno zabiju, a po mogućnosti osvoje prve bodove.

Marko Šapit