Mićo Dušanović: Odličan kraj Ice Fevera

Po prvi puta otkako se natječe u EBEL ligi,  Medveščak je ušao u okršaj  protiv Salzburga kao vodeća momčad . Taj pritisak pune Arene i vodeće pozicije nije se srećom osjetio u igri. Medveščak je odigrao odgovorno, čvrsto i snažno protiv jedne od najboljih momčadi EBEL-a, momčadi kojoj,  istine radi,trenutačno jednostavno ne ide. Nemaju sreće, ne mogu zabiti gol i nalaze se daleko niže na ljestvici nego što po svojoj kvaliteti zaslužuju.

Pritisak koji je Red Bull proizveo u zadnjih 15 minuta utakmice, bio je nevjerojatan, ali svi njihovi pokušaju završavali su kod jednog čovjeka, kod posljednjeg i najvažnijeg - Roberta Kristana. Medveščakov golman imao  je fantastičnih  36 obrana i čuvao je svoja vrata takvom sigurnošću da je izbezumio goste iz Salzburga.

Bogata austrijska momčad, s puno igrača iz NHL-a i austrijskih reprezentativaca, jednostavno nije mogla pronaći način da prođe kroz obranu i zabije gol fenomenalnom Kristanu.

Medveščak je, nakon briljantne igre protiv Klagenfurta u petak, počeo utakmicu slabije od očekivanja. Nakon nemušte igre u prvoj trećini, u drugoj je odigrao upravo izvanredno. Kada je Fraiser postigao zgoditak za 1:0, prelomio je utakmicu, koja je do tada bila stalno na vagi. Ključni trenutak koji je slomio goste bio je pogodak Brandona Bucka za 2:0 i to upravo kada je Medveščak imao igrača manje.

Zanimljivo je primijetiti da s igračem više ni jedna ni druga momčad nije igrala dobro. Igrači Medveščaka, šest puta po dvije minute nisu realizirali igrača više, a četiri puta to nije uspjelo igračima Salzburga. Međutim, 15.000 gledatelja u Areni uživalo je u vrhunskoj hokejaškoj predstavi. Zaista, iz godine u godinu,  bilo koja utakmica hokejaša EBEL-a, donose pravi sportski užitak.

Medveščaku, predstoje teška gostovanja u idućim kolima. Tri utakmice zaredom, utorak, petak i nedjelja - protiv Klagenfurta, Salzburga i Linza, Medveščak gostuje, a onda se protiv Graza vraća u Ledenu.

I dva boda s tih gostovanja bila bi dovoljna za veliku utakmicu protiv Graza i ponovni povratak na prvo mjesto. Ali otom potom.

Mićo Dušanović