Drago Ćosić: Zagreb platio cijenu neiskustva

Rukometaši Zagreba CO, iako su bili jako blizu velikog slavlja u Berlinu, doživjeli su poraz u petom kolu rukometne Lige prvaka.

Nažalost, Zagreb je platio cijenu neiskustva u završnici utakmice kad se ona prelomila i kada je jedan nerealizirani napad odnio priliku da možda napravi najveću senzaciju u ovom dosadašnjem dijelu natjecanja.

Zagreb je dosta loše otvorio utakmicu. Gubio je 5:1 pa zaostao 11:6, ali onda se sredinom prvog dijela probudila momčad i odigrala fantastično tu završnicu. Serijom 7-1 došli su na kraju prvoga dijela do prednosti od 13:12.

U nastavku, rukometaši Zagreba stalno su držali nervozu Berlinu. Imali su nekoliko puta prednost od dva pogotka. No na kraju je presudio taj veći broj kvalitetnih igrača i boljih rotacija berlinske momčadi. Fantastičan u tim trenucima Füchsea bio je Iker Romero, koji je zabio čak osam od devet pokušaja.

Kod Zagreba, jedno vrijeme je vukao Špiler, slijedio je Stepančić pa onda Mandalinić. Nažalost, nije bilo više raspoloženih igrača ili prije nije bilo vratara na visokoj razini da bi se iznenadila ova berlinska ekipa.

Za deset dana je uzvrat u zagrebačkoj Areni.

Drago Ćosić