Bruno Kovačević: Ivica se sprema za brze discipline

Ono što je uspjelo Janici 2006. godine kada je pobijedila u Leviju nažalost nije pošlo za skijama Ivici. Početak je sezone i svi pokušavaju izvući najbolje iz onoga što imaju. Možda nam se čini da je Ivica bio spor, ali on uvijek voli biti siguran na početku sezone, pa tek kasnije dati svoj maksimum.

Ivica je ovdje u zadnje tri godine tri puta bio među prvih deset. Najbolji rezultat je ostvario 2009. kada je bio drugi, a 2010. je osvojio treće mjesto.

Mislim da će biti jako zanimljivo vidjeti što Ivica sprema na brzim disciplinama skupa s najuspješnijim talijanskim spustašem svih vremena Kristian Ghedinom. Nakon što je ukinuta superkombinacija, brze discipline postale su ove sezone ključne. Jasno, do velikog kristalnog globusa ne može se doći samo sa tehničkim disciplinama, nego se Ivica mora dodatno posvetiti super G-u i spustu. Zbog toga je doveden Kristian Ghedina i još jedan novi serviser, kako bi ojačali njegov tim. Bit će zanimljivo vidjeti što će dečki napraviti u Americi i Kanadi gdje se većinom voze brze discipline.

Ono što je obilježilo današnji dan, osim Myhrerovog trećeg trijumfa - dva je uzeo prošle sezone, a jedan danas, svakako je neselektivno i loše postavljanje prve staze od strane Austrijanca Pirchera. Bez obzira što takav način skijanja paše Austrijancima kao što su Hirscher, Pranger i Matt,  nije se dogodilo otkad pamtim, da prvi skijaš odustane ili napravi pogrešku tek sa startnim brojem 41. Dakle, ni među prvih sedam, ni među prvih 15, ni među 30, nego tek na broju 41.

Strahovito puno povika je bilo između dvije vožnje i vidjet ćemo hoće li Austrijanac Pircher ubuduće postavljati slalomske utrke.

Nije problem što su prvih 40 skijaša prošli tu dječju stazu, nego smeta što se ne teži izvrsnosti. Znači da ako svi skijaši koji su najbolji na svijetu mogu proći takvu stazu bez da ijedan odustane ili padne, to bi, usporedbe radi, kao da u rukometu proširite gol na pet metara, ili rupicu na golfu na pola metra, a koš na metar. Takvim pristupom otvaraju se vrata prosječnosti, a umanjuje izvrsnost natjecanja i onih vrhunskih natjecatelja koji nadahnjuju i privlače gledatelje na skijaške staze.

Bruno Kovačević